Ansiktszonterapi

Ansiktszonterapi är en ganska ny behandlingsteknik som är utvecklad av Lone Sorensen Lopez.  Hon har länge forskat och kommit fram till en blandning av den orientaliska medicinens grundprinciper, traditionell kinesisk medicin, gamla indianska tekniker och modern forskning. Metoden går i första hand ut på att hitta grundorsakerna till sjukdomar, obalanser, ohälsa och besvär.

Jag går direkt på orsaken i behandlingen och så får symptomen åka med på köpet. Det är det som gör Ansiktszonterpi till en så unik behandling. Jag jobbar också på de neurologiska punkterna som har en direkt förbindelse till de inre organen, blodets och lymfans kretslopp och det Centrala Nerv Systemet.

I Ansiktszonterapin kan man arbeta med väldigt exakta och målinriktade resultat. Genom de breda neurologiska undersökningar jag kan utföra i behandlingen så fungerar metoden mer exakt vid neurologiska problem och hjärnskador. Impulserna når hjärnan blixtsnabbt, det är ju så nära ”kontoret” så att säga och kroppen svarar direkt genom att försöka korrigera felet. Hela kroppen påverkas av behandlingen. En kropp i balans är en frisk kropp.

Barn med olika former av handikapp som tex Autism och barn med läs-, skriv- och inlärningssvårigheter har genom behandlingar med Ansiktszonterapi gjort verkligt stora framsteg i sin utveckling och mognad. Ansiktzonterapin passar alla och har i stort sett inga kontraindikationer alls. Man behöver alltså inte ha någon speciell sjukdom för att behöva en behandling. Den passar alldeles utmärkt som en friskvårdande och förebyggande behandling. Den verkar snabbt och kraftfullt i alla olika former av ”besvär” oavsett om sjukdomen är allvarlig, akut, kronisk eller enbart någon tillfällig liten krämpa. Ansiktszonterapin botar inga allvarliga sjukdomar men det är bevisat att livskvaliteten ökar i takt med att besvären minskar

Dessa är de vanligaste orsaker vi behandlar:

 • Depression och Oro
 • Hormonell obalans
 • Huvudvärk och Migrän
 • Allergier och Eksem och Astma
 • Infertilitet
 • Ledbesvär
 • Magproblem
 • Muskelsmärtor,stelhet
 • Stress
 • Stroke rehabilitering
 • Sömnbesvär
 • mm. mm. mm…

Tidningen Hälsa hade en bra artikel om Ansiktszonterapi som du kan läsa om här. Hur många gånger ska jag gå? Det är omöjligt att svara på . Det beror på vad man har för besvär och hur länge man haft det. Har man gått och dragit på det länge tar det ju tid att bli kvitt besvären. Somliga behöver många behandlingar, flera gånger i veckan i flera månader om besvären är av allvarligare grad. Vid lindrigare besvär kan det räcka med 1 ggr/vecka ett tag och sedan komma tillbaka kanske 1 gång/månad som en förebyggande behandling. För friskvårdande och förebyggande behandlingar kommer man när man behöver koppla av och när det passar.

Hur går en behandling till?

Behandlingen görs i olika faser. En kombination av de olika teknikerna gör Ansiktszonterapi till en stund som är behandlande, diagnostiserande och korrigerande. Först Akupunkturpunkter som kallas Neurovaskulära punkter för de har 3 olika funktioner: Neurologiska, Vaskulära och Akupunktur.

Så följer de Indianska Zonerna som är kopplade till de olika organen i kroppen via Centrala Nerv Systemet. Här hittar jag orsaken som belastar systemet mest, alltså grundorsaken.

Därefter de Orientaliska teknikerna. Genom olika orientaliska scheman kan man här behandla, stimulera och påverka kroppens alla funktioner som gör att självläkningsprocessen börjar. Stimulering av nerver som är kopplade till sinnesorganen. Behandling av zoner som motsvarar meridianer som är sammankopplade med kroppens organ (blockeringar löses upp). Stimulering av zonerna som kopplas samman via Centrala Nerv Systemet till kroppens rörelseorgan och muskler (armar, ben, fötter, händer mm.).

Det här är grundbehandlingen, när man kommit så här långt gör man upp en behandlingsplan för kommande behandlingar. Då utökar man behandlingen med kraniala punkter och linjer på huvudet. Beroende på hur besvärlig åkomma man har kan man även lägga till behandling av fötterna med Fotzonterapin.

Jag har gått min utbildning hos Anna Stråhlèn på Ljuders Kropp & Hälsa.

Ansiktszonterapi

Lena Larsson telefon: 0702-27 05 94 (säkrast kl. 08.00-09.00 och 12.00-14.00) eller e-post: lenasmassage@telia.com

Sidan är gjord i Wordpress av poden.se och valt tema är "Desk Mess Mirrored v1.8.6" (admin)