Öronakupunktur

I Indien och Kina har man använt akupunktur i flera tusen år. Omkring 400 f Kr kom akupunkturen till Grekland och Egypten och på 1500-talet till övriga Europa. Först 1829 kom den till Sverige genom Gustav Lundgren, men var relativt okänd fram till 1980-talet, då spridningen i Sverige ökade explosionsartat.

Varje kroppsdel har en motsvarande reflexpunkt i örat som kan användas för diagnos och behandling. Om något är i obalans avspeglas detta i den bestämda delen av örat. Reflexpunkten är då öm eller har ändrat färg. Behandlar man punkten påverkas den motsvarande delen av kroppen positivt.

Jag använder också NADA programmet (National Acupuncture Detoxification Associaton) som är en speciell form av akupunktur, som i flera vetenskapliga studier har visat bra resultat vid behandling av olika slags beroende som alkohol, narkotika, mat och sockerberoende osv. Det reducerar stresshormonet cortisol vilket bidrar till minskad abstinens.

Öronakupunktur används ofta vid behandling av, stress, oro och obalanser i kroppen. Den stimulerar kroppens immunförsvar. All akupunktur är smärtlindrande.

Jag gick min utbildning på Axelsons i augusti 2004 och en fortsättningskurs i februari 2007.

Lena Larsson telefon: 0702-27 05 94 (säkrast kl. 08.00-09.00 och 12.00-14.00) eller e-post: lenasmassage@telia.com

Sidan är gjord i Wordpress av poden.se och valt tema är "Desk Mess Mirrored v1.8.6" (admin)