Klassisk massage

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Den löser upp spänningar i hela kroppen och ger inga biverkningar. Den klassiska massagen ger bland andra följande effekter:

  • löser spänningar i muskler, ökar blodcirkulationen
  • för bort slaggprodukter, påverkar nervsystemet
  • har en avslappnande effekt och ökar välbefinnandet
  • rehabiliterande och förebyggande effekt

Man uppnår bra resultat på musarm, spänningshuvudvärk, stel ochspänd nacke och axlar, ryggproblem samt trött och öm ländrygg. Falsk ischias och domningar i händer beror ofta på muskelspänningar och där kan massagen göra mycket. Den motverkar också mental stress/utbrändhet och ger dig skön avslappning.

Under behandlingen får du ligga på en massagebänk. Jag använder olja och behandlingen kan vara lokal eller omfatta hela kroppen. Jag gör en del kinesiologiska tester för att hitta orsaker till problem och använder också triggerpunkter och kopping i behandlingen. Behandlingen avslutas vid behov med att jag hjälper Dig att stretcha de aktuella musklerna.

Jag har gått min utbildning till massageterapeut på Berqvists Massageskola och blev av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör juli 2002.

2008 blev jag Basmedicinsk kvalitetscertifierad terapeut av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Massageterapeut

En massageterapeut har mer kunskap än massören i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar, ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder (Jag jobbar med reflexologi, zonterapi och asiktszonterapi). En massageterapeut kan, förutom det en massör kan, jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. En massageterapeut jobbar, liksom en massör, enbart med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler).
(Källa: Alternativ Medicin, Albert Bonniers Förlag Massörers verksamhet och yrkesansvar, Branschrådet Svensk Massage)

Jag är medlen i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och för att bli medlem där krävs lägst av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör.

Jag har min patientförsäkring i Nordic försäkringar via Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Lena Larsson telefon: 0702-27 05 94 (säkrast kl. 08.00-09.00 och 12.00-14.00) eller e-post: lenasmassage@telia.com

Sidan är gjord i Wordpress av poden.se och valt tema är "Desk Mess Mirrored v1.8.6" (admin)